Panasonic predstavio prototip baterije za Teslu s pet puta većim kapacitetom

0
469
- Advertisement -

Japanski Panasonic u ponedjeljak je predstavio prototip baterije s pet puta većim kapacitetom od trenutnih, a direktor odjela proizvodnje baterija Kazuo Tadanobu rekao je da će to pomoći u produbljivanju poslovnih veza s američkim proizvođačem električnih automobila Teslom.

Tadanobu je poručio da Panasonic ne namjerava proizvoditi jeftinije baterije za električna vozila na bazi litij-željeznog fosfata (LFP).

- Advertisement -

Panasonic je ove godine uspostavio testnu liniju u Japanu kako bi proizveo baterijsku ćeliju 46 milimetara širine i 80 milimetara visine, za koju kompanija Tesla tvrdi da će spremiti više energije, prepoloviti troškove proizvodnje baterije te dovesti do stostrukog povećanja proizvodnje baterija do 2030. godine.

“Razvili smo bateriju zbog snažne želje druge uključene strane i mislimo da to može dovesti samo do jačanja veza”, rekao je Tadanobu.

Panasonicova usmjerenost produbljivanju poslovnih veza s Teslom dolazi u vrijeme kada proizvođač električnih vozila diversificira svoje dobavljače, sklapajući ugovore o opskrbi s južnokorejskim LG Energy Solutionom, u vlasništvu LG Chema te kineskom tvrtkom Contemporary Amperex Technology.

HINA

- Advertisement -