Porsche Panamera Sport Turismo – karavan za prste polizati

0
42

Porsche se odavno oprostio od proizvodnje samo sportskih automobila, pa karavan, između svih ostalih modela, uključujući i SUV, zapravo i nije nikakvo iznenađenje.
Uostalom, još od 2012., kad je i predstavljen koncept, očekivala se Panamera karavan. Pet godina kasnije je i stigla. Službeni debi imat će na ženevskom salonu, no pretpremijera je odrađena na internetu.

Razlika između obične Panamere i karavanske izvedbe odmah je uočljiva. Karavan ima onu ‘shooting brake’ siluetu, no vanjske dimenzije su istovjetne limuzini. Sport Turismo dugačak je 504,9 centimetara, a širok 193,7 centimetara.
Straga se nalazi aktivni spojler, koji ima tri položaja ovisno o brzini. U ponudi će biti pet različitih varijanti Panamere Sport Turismo – Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid i Panamera Turbo.

Najsnažnija izvedba, Panamera Turbo, imat će ugrađen 4.0 V8 s 542 KS. Bazna Porsche Panamera 4 Sport Turismo u Njemačkoj košta 97.557 eura, dok je početna cijena za izvedbu Turbo 167.225 eura.
Ako je nekomu važno, možemo spomenuti da je kapacitet prtljažnog prostora 520 litara, a sa spuštenim stražnjim sjedalima 1390 litara.