Prvi terenac iz Lamborghinija traži novog vlasnika

0
366
- Advertisement -

Mnogi fanovi automobila mlađih generacija ne znaju da je talijanski proizvođač prije više od 30 godine javnost bacio u delirij modelom LM002.

Lamborghini Urus donosi svi najbolju tehnologiju kojom Talijani raspolažu pa stoga ne treba čuditi podatak da ih je u manje od dvije godine prodano više od 10.000 tisuća. No, njegov daleki predak nikad nije pao u zaborav. Lamborghini LM002 na tržištu je bio od 1986. do 1993. godine, a prodano je tek nešto više od 300 primjeraka.

- Advertisement -

Bio je fascinantan u svakom pogledu. Glomazan, robustan i toliko sirov da ga je bilo teško spojiti sa sportskim performansama. No, ispod lima se nalazio monumentalan 5.2-litreni benzinac V12, isti onaj kakav se ugrađivao u Lamborghini Countach. Uz rasnih 400 konjskih snaga, te pogona na sve kotače izveden pomoću ZF-ovog 5-stupanjskog ručnog mjenjača, do stotke je stizao za manje od 10 sekundi. U to doba taj je podatak bio vrijedan svake pažnje, pogotovo ako se uzme u obzir da je Lamborghini LM002 na vagu donosio oko tri tone.

Primjerak sa slika, koji se našao u prodaji, u svakom je pogledu u kolekcionarskom stanju. Radi se o automobilu proizvedenom 1989. godine, koji je prošao svega 4000 kilometara. Obzirom na sve povijesne činjenice i stanje u kojem se nalazi, sigurno je da neće dugo tražiti kupca.

- Advertisement -