Renault Symbioz, novo doba za obitelj „vozila za život”

0
445

Symbioz se pridružuje ponosnoj liniji „vozila za život”, gotovo 60 godina nakon predstavljanja modela Renault 16 modernog, prostranog i funkcionalnog dizajna te 40 godina nakon revolucionarnog modela Espace, prilagodljivog vozila koje je moglo prevoziti sedam osoba iako je mjerilo tek 4,25 m dužine. Symbioz je svestrano vozilo s najboljim tehnologijama C-segmenta koje Renault nudi, kompaktno i spremno odgovoriti na sve vaše potrebe.

Kao pravi primjer „vozila za život”, Renault 16 dizajniran je da bi se isticao među konkurentima. Predstavljen je 1965. s posve novim stilom karoserije, s novim vratima za pristup prtljažniku. Svestraniji od svojih suvremenika, Renault 16 imao je klupu koja se mogla prilagoditi u položaj za dulja putovanja. Ispunjavao je zahtjeve obitelji kojima je trebao automobil koji pristaje njihovu životnom stilu, a istodobno ide ukorak s društvenim promjenama.
Renault je otad nastavio uvoditi inovacije u obiteljske automobile koji prate ritam svog vremena. Tako je bilo i 1980-ih s modelom Espace, automobilom koji je započeo revoluciju s inovativnim „one-box” dizajnom i modularnim rasporedom. Devedesetih godina, Renault je to ponovio s modelom Scénic, prvim kompaktnim monovolumenom. Scénic je dizajniran tako da podsjeća na čahuru, a unutrašnjost je bila posvećena dobrobiti putnika.

Symbioz dijeli isti DNK. Njegov se prtljažnik i putnički prostor mogu prilagođavati svim potrebama obitelji, korisne tehnologije donose dodanu vrijednost, dok su kompaktne dimenzije idealne i za gradsku vožnju te ga sve to čini još jednim primjerom svestranog „vozila za život” koje odražava svoje doba. Symbioz krasi novi dizajnerski potpis marke Renault, a nastavlja se na nedavno predstavljene modele Scénic E-Tech electric i novi Captur.

Predvodnik C-segmenta

Zahvaljujući spoju onog najboljeg iz Renaultovih vozila C-segmenta kad je riječ o modularnom dizajnu, povezivosti i učinkovitosti, kao i stručnosti i inteligentnim rješenjima, Symbioz ispunjava najviše standarde za udobnost u vozilu na kratkim i dugim putovanjima. Stoga je idealan za različite skupine kupaca. Prije svega, riječ je o automobilu za obitelji koje žele više prostora te učinkovitiji, modularni i suvremeni dizajn. Savršen je i za poslovne korisnike koji žele elektrificirati svoju flotu, a opet zadržati ukupne troškove vlasništva na razumnoj razini. Symbioz je idealan izbor za obje kategorije kupaca, bez potreba za kompromisima.

Pozicioniran je između modela Captur i Austral te marki Renault omogućuje snažniju prisutnost na osnovnoj razini C-segmenta. Novi model dug je samo 4,41 m te se pridružuje ponudi E-Tech hibridnih modela koja već uključuje modele Mégane Conquest (4,57 m) i Austral (4,51 m) i proširuje ponudu E-Tech električnih modela u kojoj su već prisutni Mégane i Scénic E-Tech electric. Sve je to u skladu sa strategijom marke Renault – ispuniti sve zahtjeve kupaca tako što će osmisliti dvostruku ponudu s namjenskim platformama.

Symbioz je prepun najboljih tehnologija marke Renault. Opremljen je multimedijskim sustavom OpenR Link s ugrađenim Google uslugama, kao i zatamnjenim panoramskim krovom Solarbay. Inačica Iconic isporučuje se s 29 sustava za pomoć u vožnji nove generacije koji jamče optimalnu sigurnost i udobnost u vožnji.

Obujam prtljažnika do 624 litre, izuzetno izdašan za automobil ovih dimenzija, i modularni raspored s kliznom stražnjom klupom koja se preklapa u ravnu podnicu stavljaju Symbioz uz bok najboljima u klasi. Istovremeno je ipak kompaktan i okretan. Dizajniran za gradsku vožnju i obiteljski život, Symbioz je savršeno svestran.
Symbioz je novi obiteljski automobil prihvatljiv za okoliš i povoljan za upotrebu, a teži manje od 1500 kg. Opremljen je pogonskim sklopom E-Tech hybrid 145 te se nalazi među najboljima kad je riječ o potrošnji goriva i štetnim emisijama, zahvaljujući ekskluzivnoj i izuzetno učinkovitoj tehnologiji koja se kontinuirano unapređuje otkad je uvedena 2020.

Nakon modela Mégane Conquest, Mégane E-Tech electric, Austral i Scénic E-Tech electric, Symbioz upotpunjuje ponudu kompaktnih vozila Renault, kao posljednje vozilo u prodoru strategije Renaulution u C-segment.

DIMENZIJE I MASA
Ukupna duljina: 4,413 m
Širina: 1,797 m
Visina: 1,575
Međuosovinski razmak: 2,638
Prednji prevjes: 892 mm
Stražnji prevjes: 890 mm
Razmak od tla: 169 mm
Masa: – 1500 kg
Obujam prtljažnika: do 624 L

MOTORI
E-TECH Hybrid 145 KS – 400 V

RAZINE OPREME
Evolution
Techno
Iconic
esprit Alpine

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com