Škoda Kamiq kreće s proizvodnjom

0
3451
- Advertisement -

Najmanji SUV iz Češke, predstavljen u ožujku na salonu u Ženevi, konačno kreće s proizvodnjom, a u prodaju stiže već prvim danima kolovoza.

Škoda je investirala oko 100 milijuna eura ne bi li pripremila tvornicu u Mlada Boleslavu za proizvodnju novog modela. Sad su linije spremne za proizvodnju gotovo 400 primjeraka dnevno.

- Advertisement -

Škoda Kamiq tehnološki je blizanac Seat Arone i Volkswagen T-Crossa. Dizajn je igra na sigurno, jer se Kamiq po svemu ugledao na već postojeće SUV-ove Karoq i Kodiaq.

Temelji se na suvremenoj modularnoj platformi MQB A0. Istoj kakvu koriste Seat Arona i Volkswagen T-Cross, no Škoda Kamiq ima međuosovinski razmak od 265 centimetara, što je osjetnih 8,5 više od braće, a to će najviše znati cijeniti putnici straga. Osim znatno izdašnijeg komfora za koljena, putnici će biti sretni i činjenicom da obujam prtljažnika iznosi solidnih 400 litara. Uz preklapanje sjedala moguće ga je povećati do 1395 litara.

Paleta motora obuhvaća turbobenzinskog 3-cilindraša 1.0 sa 115 KS i 4-cilindraša sa 150 KS, dok se ljubiteljima dizelaša nudi 1.6-litreni motor sa 115 KS. Kupcima će se uz doplatu nuditi 7-stupanjski automatski mjenjač DSG, dok je pogon isključivo prednji. Onaj na sve kotače uopće nije u planu.

- Advertisement -