Škoda Octavia je tržišni hit u cijeloj Europi, pa i u Hrvatskoj

0
105
- Advertisement -

Prema statistikama prodaje Jato Dynamics Škoda Octavia treće generacije najprodavanija je u pet europskih zemalja.

Hrvatska, Češka, Estonija i Poljska neće nikoga iznenaditi podatkom da je upravo Škoda Octavia najprodavaniji model, ali bogata Švicarska itekako hoće. Na drugom mjestu najprodavanijih modela u 2018. godini našla se u Slovačkoj, Mađarskoj i Finskoj.

- Advertisement -

Ukupno je u Europi najprodavaniji model u 2018. godini bio Volkswagen Golf, ali gore navedeni podaci dovoljno snažno govore u prilog tezi da su kupci odavno prepoznali da Škoda Octavia nudi veliku vrijednost za uložen novac.

Premda mnogi smatraju kako treća generacija, koja je na tržište stigla 2012. godine, a od redizajna 2017. ima razdvojena prednja svjetla, nije vizualno atraktivna, budućim vlasnicima očito je važnija provjerena i pouzdana mehanika, kao i prostranost te najveći prtljažnik u klasi.

Stoga ne treba čuditi podatak da je treća generacija već dosegla nakladu od 2,5 milijuna primjeraka, a nova Škoda Octavia premijerno će biti predstavljena u rujnu ove godine, na salonu automobila u Frankfurtu. Glavni adut, prtljažnik, bit će napuhan na okruglo 600 litara. O novoj Škodi Octaviji već se gotovo sve zna, a detaljnije informacije provjerite klikom na ovaj članak.

- Advertisement -