Škoda u problemima pa kreće s gradnjom nove tvornice

0
60
- Advertisement -

Bernhard Maier, direktor Škode, izjavio je kako im postojeći proizvodni kapaciteti stvaraju probleme, jer ne uspijevaju proizvesti dovoljno vozila.

Naime, po njegovoj procjeni Škoda je u 2018. godini mogla prodati najmanje 100.000 automobila više od postignutih brojki, ali nisu uspjeli zadovoljiti potražnju, koja je odavno premašila proizvodne mogućnosti. Proizvođač iz Mlada Boleslave stoga užurbano kreće s gradnjom nove tvornice u Češkoj, kojoj će u fokusu biti proizvodnja modela Kamiq, Karoq i Kodiaq, koji su svakim danom sve traženiji. No, taj podatak neće nikoga iznenaditi obzirom na suvremene trendove u golemom rastu interesa za crossoverskim i SUV modelima.

- Advertisement -

Izvrsne prodajne rezultate bilježi i Škoda Octavia, koja je najprodavanija u pet europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Obzirom da je riječ o modelu koji je u prodaji još od 2012. godine, uz redizajn 2017., Bernhard Maier s pravom smatra kako će nova Škoda Octavia četvrte generacije još dodatno pojačati tempo. Svi aduti službeno će biti predstavljeni na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu.

Još prošle godine Škoda je u svojim tvornicama namjeravala uvesti i rad vikendima, ali sindikati nisu pristali na to rješenje pa je jedini način da zadovolje potražnju hitna izgradnja treće tvornice u Češkoj.

- Advertisement -