Stiže najmanji Rolls Royce u povijesti

0
276
- Advertisement -

I deset godina nakon njegovog predstavljanja i šest godina nakon posljednjeg preobrazbe, Britanci će upravo predstaviti drugu generaciju najmanjeg člana svoje obitelji, koji usput rečeno čini i osnovu modela Wraith i Dawn.

Iako se radi o jednoj od najprestižnijih marki automobila na svijetu, što njihovu proizvodnju čini izuzetno malom, Rolls-Royce ima relativno velik asortiman modela, koji trenutno broji čak pet modela. Na prijelazu stoljeća proizveden je samo jedan model, Srebrni Seraf (osim toga, 374 komada proizvedeno je između 2000. i 2002. godine), nakon čega je 2010. uslijedio dolazak novopridošlog Ghosta, koji ostaje u ponudi i dan danas.

- Advertisement -

I deset godina nakon njegovog predstavljanja i šest godina nakon posljednjeg preobrazbe, Britanci će upravo predstaviti drugu generaciju najmanjeg člana svoje obitelji, koji usput rečeno čini i osnovu modela Wraith i Dawn. U stvari, to je i najuspješniji model britanske marke u svojoj 116-godišnjoj povijesti, što njezin značaj čini još većim.

Po uzoru na neboder

Očekuje se da će novopridošli biti predstavljen na Rolls-Royceovim stranicama sljedećih mjeseci, a svakako prije kraja godine, a već žele predstaviti prvi dojam kako će izgledati kad udari na ceste. U tu svrhu pripremili su zanimljivu animaciju u kojoj, između ostalog, otkrivaju da je glavna smjernica dizajnera – prema željama kupaca – stvoriti što je moguće čistije linije; sa samo tri, uspjeli su definirati siluetu vozila, a dizajneri su se po uzoru na poznati londonski neboder Shard.

Inače, nadolazeći Duh rezultat je dugogodišnjeg rada i razvoja. Dizajn druge generacije započeo je prije više od šest godina, tijekom međugeneracijske modernizacije prve generacije. Za usporedbu: razvoj većine automobila srednje klase potrebni su samo proizvođači automobila između tri i četiri godine, što je dokaz da stvari idu malo drugačije u Goodwoodu, gdje je sjedište Rolls-Roycea.

- Advertisement -