Ženeva 2017.: Audi RS5

0
20

Snažniji, atraktivniji i osjetno brži, novi Audi RS5 predstavljen u Ženevi u svakom je pogledu nadmašio prethodnika. Biturbo benzinac 2.9, isti kakav koristi i Porsche Panamera 4S, ispaljuje 450 KS i 600 Nm (čak 170 Nm više od prethodnika).

Osjetno boljim performansama doprinosi i masa smanjena za 60 kg pa novi Audi RS5 stotku hvata za svega 3,9 s, što je u rangu Alfa Romeo Giulije QV, odnosno 0,2 s brže od direktnog konkurenta – BMW-a M4. Uz opcijski Dynamic Package paket opreme najveća brzina ograničena je tek na 280 km/h.

Snaga se putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača šalje na sve kotače. Permanentni pogon Quattro nove generacije snagu distribuira u omjeru 40:60, u korist stražnje osovine, pa je suvereno prianjanje zajamčeno u svakom trenutku.

Adaptivni amortizeri nude čak pet različitih programa rada, a kupcima se uz doplatu nude i karbo-keramički diskovi. Ergonomski savršena unutrašnjost školski je primjer preciznosti izrade, a izvrsna kombinacija sporta i elegancije svidjet će se svima.