BMW Serije 8 Gran Coupe – penicilin za Porsche Panameru

0
271

Premda će se predstaviti krajem ovog mjeseca, na internetu su se već pojavile fotografije koje nude kompletan uvid u sve što donosi novi BMW Serije 8 Gran Coupe.

Još od trenutka kad je BMW Serije 8 ugledao svjetla pozornice Bavarci su najavljivali dolazak 4-vratne izvedbe, u popularnom kupe-limuzinskom formatu. Uz povećan međuosovinski razmak putnicima straga nudi se komfor gotovo na razini Serije 7, barem što se tiče prostora za koljena, dok bi prostor za glavu mogao biti ograničavajući faktor, obzirom na padajuću liniju krova.

Agresivnije dizajnirani branici te pokoji karoserijski dodatak snažno naglašavaju sportsku notu pa BMW Serije 8 Gran Coupe iz svakog kuta gledanja ostavlja upečatljiv dojam. Trokraki volan, 12,3-inčni ekran s digitalnim instrumentima i 10,25-inčni ekran infotainment sustava donose dobru spregu dinamike i hi-tech doživljaja. Interijer je u potpunosti posuđen iz standardne izvedbe, a isto se odnosi i na motore.

Dakle, dizelaš 3.0 sa 320 KS i 680 Nm i benzinski twin-turbo 4.4 V8 sa 530 KS i 750 Nm bit će dostupni odmah, a u ožujku 2020. godine, na salonu automobila u Ženevi, bit će predstavljen BMW M8 Gran Coupe sa 625 KS.

Službena premijera najavljena je za rujanski salon automobila u Frankfurtu, a prodaja kreće u trećem kvartalu tekuće godine.