Bugatti Chiron stiže u snažnijoj izvedbi, cilj je brzina od 500 km/h

0
3092
Bugatti Chiron

Premda je Bugatti Chiron ušao u povijest već prvi dan nakon što je predstavljen, nova izvedba donosit će dodatan iskorak.

Stephan Winkelmann, predsjednik uprave legendarnog proizvođača sportskih automobila, priznao je kako postoji velika mogućnost da će već slijedeće godine biti predstavljena znatno paprenija izvedba modela Chiron, kojoj je glavni cilj pojuriti najvećom brzinom od 500 km/h.

To je još jedan projekt kojem će se najbolji stručnjaci posvetiti prije nego li se Bugatti okrene elektrifikaciji, a monumentalan 8-litreni W16 motor sa četiri turbopunjača bude zauvijek poslan u povijest.

Službene potvrde nema, ali za očekivati je kako će svi u Volkswagen Grupi zasukati rukave i financijski debelo zagaziti u minus samo kako bi Bugatti Chiron otišao u mirovinu kao najbrži automobil u povijesti autoindustrije.

Za postizanje brzine od 500 km/h trebat će napraviti brojna poboljšanja karoserije, kako bi se unaprijedila aerodinamika, dok će motor biti znatno osnažen. Prema prvim najavama najsnažniji Chiron bi trebao raspolagati s najmanje 1800 KS, dok standardna izvedba razvija 1500 KS.

Svakako pročitajte i članak – Ovo je Top 9 činjenica koje trebate znati o Bugatti Chironu