DIY: Ugradnja 2 DIN jedinice audio sustava

0
511

Ljubitelji auto akustike često dolaze zaključka da bi originalan audio sustav u njihovom automobilu bilo potrebno zamijeniti snažnijim i suvremenijim.

Razlozi su razni, što od zastarjele tehnologije pa do nezadovoljstva snagom , glazbenih performansi, izgleda i slično. Kod kupovine nove glazbene jedinice vodite računa o tome da odaberete onu koja pruža potrebnu snagu i odgovara vašim potrebama, automobilu i budžetu.

Za automobile koji zahtijevaju 2 DIN jedinicu (dvostruka visina standardnih DIN jedinica, double-DIN) odaberite onu koja će ispuniti mjesto ugradnje na upravljačkoj ploči te kupite odgovarajući okvir za vaš automobil.

Upute za ugradnju 2 DIN jedinice audio sustava u sedam koraka:
1. Podignite poklopac motora. Ključem otpustite vijak na spojnici koja drži negativni priključak akumulatora. Podignite kabel i postavite ga na stranu. Prelazite na unutrašnjosti vozila.

2. Uklonite tvorničku jedinicu. O tome kako se ona uklanja možete najlakše saznati na webu, ako ste ipak nesigurni u vaše sposobnosti uvijek se možete obratit u ovlašteni servis za potrebnu informaciju. Odspojite ožičenje i antenski kabel iz utičnice na poleđini jedinice.

3. Umetnite double-DIN jedinicu u kućište. Povucite ožičenje i antenski kabel iz stražnje strane pristaništa prema prednjoj strani upravljačke ploče.

4. Spojite odgovarajuće priključke. Pogledajte priručnik o uputama za spajanje kabelskog svežnja ili slijedite kablove po odgovarajućoj boji.

5. Priključite adapter ožičenja u utičnice na gornjem desnom uglu stražnje strane double DIN-a. Priključite kabel antene u utičnicu FM antene koja se obično nalazi u donjem lijevom kutu.

6. Gurnite novu 2 DIN jedinicu u kućište. Zatim gurajte jedinicu u pristanište u upravljačkoj ploči sve dok ne sjedne na svoje mjesto. Pazite da prilikom toga ne oštetite neki od kablova. Vratite dijelove upravljačke ploče koje su uklonjene u sklopu procesa uklanjanja. Povratak na akumulator.

7. Postavite negativu spojnicu kabla natrag na negativni priključak akumulatora . Stegnite vijak na spojnici te zatvorite poklopac motora.