Fiat Punto zauvijek otišao u povijest

0
9

Ono o čemu se dugo spekuliralo konačno se i dogodilo, jedan od najdugovječnijih modela na automobilskom tržištu neće dobiti nasljednika pa nakon punih 13 godina neprekinute proizvodnje Fiat Punto definitivno ide u ropotarnicu povijesti.

Detaljnije o modelu Fiat Punto pročitajte kroz nekoliko dana u opširnom članku povodom 25. rođendana. A sad, da se na brzinu podsjetimo…

Prvi Fiat Putno s proizvodnjom je krenuo 1993. godine, u prodaji se zadržao do 1999., a uspješan koncept nagrađen je titulom Europskog automobila 1995. godine. Drugi se u prodaji na tržištima slabije kupovne moći zadržao do 2010. godine, ali formalni nasljednik u obliku treće generacije s prodajom je krenuo 2005. godine.

Imenom Fiat Grande Punto odmaknuo se od prethodnika koji se još uvijek proizvodio. Kupce je osvajao koktelom prostranosti, živahnih benzinaca, štedljivih dizelaša i povoljne cijene.

O mogućem umirovljenju Fiat Punta prvi je progovorio nedavno preminuli Sergio Marchionne naglasivši kako se Fiat treba odmaknuti od imidža proizvođača malih jeftinih automobila za široke mase.