Frankfurt 2019.: Land Rover Defender

0
305

Novi Land Rover Defender predstavljen je na Salonu automobila u Frankfurtu, a direktno iz Kazahstana pred svjetla pozornice pompozno su ga dovezli Kenton Cool, profesionalni alpinist , koji se popeo na Everest 14 puta te Zara Tindall, jahačica koja je osvojila olimpijsku medalju.

Land Rover je otkrio Novi Defender tijekom dramatične demonstracije njegovih sposobnosti uživo na Salonu automobila u Frankfurtu. Novi 4×4 po prvi se puta pojavio na Salonu silazeći ekstremnom nizbrdicom od 42 stupnja – podvig koji se prenosi uživo globalnoj publici strastvenih obožavatelja. Nezaustavljivi Novi Defender je najsposobniji i najizdržljiviji Land Rover ikada proizveden, a njegovo pojavljivanje u Frankfurtu označilo je kraj njegove prve avanture, do Doline dvoraca u kanjonu Charyn u Kazahstanu – jednom od najnedostupnijih mjesta na svijetu. Profesionalni alpinist Kenton Cool vozio je Novi Defender u Kazahstanu te je došao u Frankfurt kako bi otkrio novi model zajedno sa Zarom Tindall, jahačicom koja je osvojila olimpijsku medalju. Novi Defender upotpunjuje dinastiju Land Rovera, pridružujući se luksuzu i sofisticiranosti bez premca obitelji Range Rover te iznimno sposobnim i svestranim SUV vozilima Discovery. Bit će dostupan u verzijama karoserije 90 i 110, s do šest sjedala na verziji 90 i opcijom od pet, šest ili 5+2 sjedala na verziji 110.

Profesionalni alpinist Kenton Cool, koji se popeo na Everest 14 puta, rekao je: “Land Rover Defender, i modeli Series prije njega, bili su okosnica bezbrojnih avantura koje sežu više od 70 godina u prošlost. Bio sam uzbuđen što mogu započeti novo poglavlje povijesti najveće svjetske 4×4 ikone, odvodeći Novi Defender u njegovu prvu ekspediciju, a putovanje u zabačeni Kazakhstan testiralo je njegove sposobnosti u ekstremnim uvjetima. Mogu sa sigurnošću reći da je spuštanje niz nizbrdicu u Frankfurtu pružilo samo mali uvid u njegove čudesne off-road i on-road sposobnosti.”

Ako vam je Jeep Wrangler previše sirov, Mercedes-Benz G-klase previše skup, a Ford Bronco previše američki, vrijeme je da posegnete za novim Land Rover Defenderom. Zadržao je sve vrline prethodnika, upakirao ih u novu tehnologiju i predstavio se kao jedan o praktično najsposobnijih terenaca za civilnu upotrebu.

Motore dijeli s Range Rover Evoqueom i Jaguarom E-Pace. Ljubiteljima dizelaša namijenjen je 2-litreni motor sa 240 KS, a benzinaca također 2-litreni motor, ali sa 300 KS. Vrhunac ponude bit će hibridna izvedba nabijena na 400 KS, koja će sprintati do stotke za svega 5,7 sekundi.

Proslavljene terenske sposobnosti i dalje su tu. Spremne za praktičnu primjenu. Za razliku od brojnih šminkerskih SUV-ova, Land Rover Defender ne boji se blata i kaljuže. Uz pristupni kut od 38 i izlazni od 28 stupnjeva, te mogućnost prolaska kroz vodu duboku 90 centimetara, jasno je da se ne boji silaska s asfalta.