Je li Nissan GT-R sa 230.000 km i dalje dobar automobil?

0
4483
- Advertisement -

Mnogi će u startu iznijeti stav da je sportaš nakon prijeđenih 230.000 kilometara spreman za temeljitu obnovu, koja u biti nije isplativa.

No, je li to u praksi baš tako provjerila je ekipa s YouTube kanala EatSleepDrive… Temeljito su pregledali Nissan GT-R proizveden 2009. godine, koji je dosad prošao nešto više od 140.000 milja, odnosno oko 230.000 kilometara.

- Advertisement -

Zanimljiv je podatak da je automobil od prvog dana u rukama jednog vlasnika, koji ga koristi svaki dan. Dakle, uvjeti u kojima se ovaj Nissan GT-R našao dijametralno su suprotni od vjerojatno 99 posto drugih supersportaša.

Unutrašnjost najviše otkriva posljedice dugotrajnog korištenja, ali ništa ne zahtjeva sustavan pristup i popravak. Uglavnom je riječ o dijelovima koji su se korištenjem pohabali, poput okvira prekidača za podizanje stakala. Sa stajališta mehanike osim redovitog održavanja vlasnik je imao samo jedan izvanredan kvar. Kad je mjenjač otkazao poslušnost. No, umjesto da je ovlaštenom servisu platio 20.000 dolara za reparaciju mjenjača, odlučio se obratiti specijaliziranoj radionici koja je kvar otklonila te usput napravila nadogradnju kako bi lamela mogla prenijeti veću snagu.

- Advertisement -