Je li ovo novi Audi A6?

0
15

Premda novi Audi A6 još uvijek nema potvrđenu službenu premijeru na salonu automobila u Ženevi, ekipa iz Ingolstadta odlučila je ispitati bilo javnosti prvom fotografijom.

Ono što je odmah vidljivo je da se ipak nisu uspjeli odmaknuti od uniformiranosti cijele flote. Ako ste vidjeli prednji kraj aktualnog A7, A8, pa čak i A4, iznenađenja nema. Sve je i više nego poznato, a razliku među modelima neće primijetiti niti vrhunski poznavatelji.

Tek pogledom s boka jasno je da je to novi Audi A6. Što se tiče tehničkih podataka sve je još uvijek obavijeno velom tajne. Poznato je jedino da će, poput novog A7, i Audi A6 nuditi samovozeće mogućnosti Razine 3.

Dobro poznati dizelski motori i dalje će biti okosnica ponude, zajedno sa suvremenim turbobenzincima. Svi modeli prelaze na 48-voltnu instalaciju, a već slijedeće godine bit će predstavljena plug-in hibridna verzija.

Krajem 2019. stiže Audi S6, a početkom 2020. godine ponudu će obogatiti papreni Audi RS6, koji bi se trebao nuditi u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi. Posebnu pažnju privući će Audi A6 Allroad, koji će se na tržištu potući s Mercedes-Benzom E-klase All-Terrain i Volvom V90 Cross Country.