Milica Tikić i dalje je najbrža drifterica Balkana

0
7

Kad smo prije točno godinu dana Milicu Tikić proglasili najbržom driftericom Balkana nismo pogriješili, jer ova dama i dalje niže uspjehe te je na natjecanjima u driftu nerijetko brža od svojih muških kolega.

Za razliku od 99 posto djevojaka koje imaju neke druge interese Milica Tikić ističe se sportom koji se može smatrati prvenstveno muškim. Naime, ova hrabra i vrijedna djevojka vrlo spretno barata ozbiljnim natjecateljskim automobilom. Obzirom da je veliki BMW fan ne čudi da su oba njezina natjecateljska automobila dosad bila proizvod bavarskog proizvođača.

Rođena je u Vršcu 1992. godine, gdje i danas živi s obitelji, pa je članica Auto Moto Kluba WRRT iz Vršca, SDC i Tuningslavia. Automobili i vožnja oduvijek su je privlačili pa nitko nije bio sretniji od nje kad ju je s 11 godina otac naučio voziti. Od tada pa do danas automobili su joj opsesija. Profesionalna karijera krenula je nakon što je skupila dovoljno samopouzdanja i hrabrosti. Ljubav prema vožnji i adrenalin koji donose utrke u driftu Milicu uvijek tjeraju naprijed.

Obzirom da nema gdje trenirati svo je iskustvo je skupljala direktno na utrkama, a sad je već na zavidnoj razini pa joj nije problem utrkivati se rame uz rame s starijim i iskusnijim kolegama. Milica Tikić s drift karijerom krenula je za volanom BMW-a E36 Compact u jedinstvenoj Pink boji, no on je bio dovoljan tek za početak. Za ozbiljnije rezultate trebao joj je snažniji automobil.

Pretprošle je godine kupila BMW Serije 3 od Igora Stevanovića, koji je s njim osvojio natjecanje SDC. Milici je novi automobil dobro legao, što je vidljivo i po sve boljim rezultatima. No, to nije čudno obzirom da se pod haubom nalazi motor 4.4 V8 s oko 300 KS, a Milica Tikić ne odbacuje niti mogućnost da će u budućnosti posegnuti za turbopunjačem. Ali, to iziskuje velika novčana ulaganja, a sponzora nema, nego sve financira samostalno, uz pomoć obitelji i prijatelja.

Upravo zbog nedostatka sponzora nastupa isključivo u prvenstvu SDC (Serbian Drift Championship), ali se nada kako će joj se jednog dana ispuniti želja da se otisne u inozemstvo i demonstrira svoje umijeće na prestižnom ženskom drift natjecanju Queen of Europe.

I dalje ćemo pratiti Milicu i redovito Vas izvještavati o rezultatima, jer najbrža drifterica Balkana itekako to zaslužuje.

Izvor: Tuningslavia