Nissan u Europi predstavlja modele s tehnologijom e-POWER

0
6

Nissan je otkrio IMQ koncept crossovera, opremljen nagrađivanom tehnologijom e-POWER i objavio da će njime uvesti tehnologiju električnih pogona u Europi.
„Tehnologija će na europskim tržištima biti predstavljena do 2022.”, izjavio je Roel de Vris, Nissanov potpredsjednik, na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi.
E-POWER je postigao veliki uspjeh kod kupaca u Japanu, što je pomoglo da Nissan Note postane najprodavaniji automobil u toj zemlji. Spojem posve električnog pogona motora s benzinskim motorom koji puni bateriju, e-POWER automobili nude kupcima trenutno, uglađeno ubrzanje i iznimnu štedljivost.

Uvođenje tehnologije u Europu ojačat će Nissanovo vodstvo u segmentu električnih vozila u regiji, gdje je Nissan LEAF već najprodavaniji električni automobil.
Gradeći na uspjehu modela LEAF, e-POWER bit će jedna od niza novih tehnologija ugrađenih u Nissanova popularna vozila u Europi u iduće tri godine. Do 2022. prodaja električnih Nissan vozila povećat će se peterostruko, a pri kraju te godine iznosit će dvostruko više od tržišnog prosjeka.
„Nissan je vodeća tvrtka u svijetu u serijskim EV tehnologijama, a potpuno električna Europa već je na vidiku” izjavio je Roel de Vries, potpredsjednik Nissana. „Dolaskom tehnologije e-POWER na europske ceste u iduće dvije godine, pružit ćemo pogodnosti Nissan inteligentne mobilnosti širem krugu kupaca i nastaviti uvoditi ljude u bolji svijet.”

IMQ, predstavljen na Ženevskom salonu automobila, primjer je napredne tehnologije i dizajna opremljen e-POWER pogonom na sve kotače. Odražava Nissanovu poziciju kao predvodnika u segmentu crossovera, s izgledom koji pomiče granice onoga što europski kompaktni crossover može biti.
Sustav e-POWER uključuje benzinski motor s električnim generatorom, pretvarač, bateriju i električni motor. Benzinski motor uvijek radi idealnom brzinom jer služi isključivo punjenju baterije velike snage. Time se postiže manja potrošnja goriva i manje emisija u usporedbi s tradicionalnim motorom s unutarnjim izgaranjem.

Tehnologija E-POWER trenutačno je dostupna u modelima Note i Serena u Japanu. Više od 70 % modela Note i gotovo polovina modela Serena prodanih u Japanu imaju e-POWER pogon.
Nissanov vodeći položaj u segmentu električnih automobila potvrđuje i današnja vijest da je prodaja posve električnog modela Nissan LEAF dosegla 400.000 vozila diljem svijeta, što je osiguralo njegovu poziciju najprodavanijeg električnog automobila. Od sutra (6. ožujka), Nissan LEAF e+ s novom, većom baterijom, bit će dostupan za narudžbe kupaca na Nissanovim europskim internetskim stranicama.
Više od 3000 kupaca već je naručilo LEAF snage 62 kWh tek mjesec dana nakon njegova globalnog predstavljanja.

Nissan Energy također je u središtu pozornosti. Kasnije ove godine, predstavit će Nissan Energy ROAM, prijenosni, vodootporni akumulator. ROAM će koristiti ćelije korištenih LEAF baterija i imat će kapacitet pohrane 700 vat-sati i snagu od 1 kilovata.