Novi BMW i8 strujom napada Tesla Roadster

0
191

Ekološki osviještenim kupcima BMW i8 od prvog se dana nametnuo kao izvrsna hibridna alternativa sportašima s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.

Kombinacija 3-cilindarskog turbobenzinca 1.5 i elektromotora raspolaže s ukupnih 374 KS, što je sasvim dovoljno za sprint do stotke za 4,4 sekunde i najveću brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h. Ono što mu je najveća prednost jest da uz navedene brojke prosječno realno troši oko tri litre, a emisija CO2 iznosi svega 42 g/km. Baterijski paket kapaciteta 11,6 kWh dovoljan je za doseg od 55 kilometara.

No, u drugoj generaciji BMW i8 postat će čistokrvni električni automobil. Premda još nema službene potvrde izvori bliski tvrtci najavljuju ukupnu snagu od najmanje 600 KS, čime će ponuditi dvije klase uvjerljivije performanse od aktualnog modela.

Bavarski proizvođač već je dao naslutiti kako prelaskom na potpuno električni pogon namjeravaju stvoriti konkurenta za Tesla Roadster. No, u tom slučaju ubrzanje do 100 km/h trebalo bi iznositi manje od 2,5 sekunde.