Novi Lamborghini Aventador bit će hibrid sa 1000 KS

0
961
- Advertisement -

OK, sigurno se neće zvati Lamborghini Aventador, ali sad je u službeno potvrđeno kako će nasljednik, koji stiže 2020. imati hibridni pogonski sklop.

Prvi je to hibrid u povijesti talijanskog proizvođača sportskih automobila pa su se fanovi uzrujali. No, i prilikom najave prvog SUV-a u povijesti tvrtke bili su još kritičniji, a danas s ponosom pričaju kako je Lamborghini Urus najbrži SUV na svijetu.

- Advertisement -

Nasljednik Lamborghini Aventadora bit će predstavljen u Ženevi u ožujku 2020. godine. Premda još uvijek nije poznato kako će se zvati, objavljeno je da će se ispod lima kriti hibridni pogonski sklop sa 1000 KS.

Maurizio Reggiani, tehnički direktor Lamborghinija, izjavio je kako je razlog uvođenja hibridne tehnologije samo jedan – ekološke norme. Također je istaknuo kako nije nimalo sretan činjenicom da će budući Lamborghini Aventador na vagu donositi oko 150 kilograma više od aktualnog modela, ali i da će samo na struju moći prijeći najmanje 50 kilometara.

Zaljubljenicima u benzince nudit će se atmosferski motor 7.0 V12 sa 800 KS, dok će ekološki osviještenim kupcima biti namijenjen hibridni Lamborghini Aventador, koji će koristiti kombinaciju benzinca V8 i dva elektromotora. Kombinirana snaga trebala bi iznositi okruglo 1000 KS, dok će najveći okretni moment premašiti vrijednost od 1200 Nm.

- Advertisement -