Novi Mercedes-AMG GT R Black Series uhvaćen na stazi Nürburgring

0
41
- Advertisement -

Tobias Moers, šef odjela AMG, već je potvrdio da paprena izvedba stiže na tržište, a sad je Mercedes-AMG GT R Black Series prvi put uhvaćen u akciji.

Agresivni karoserijski dodaci jasno daju do znanja kako je riječ o najpaprenijoj izvedbi njemačkog sportaša koji nas je oduševio i na vožnji u znatno slabijoj izvedbi imena Mercedes-AMG GT S. Uvjerili smo se kako i sa 510 KS nudi i više nego ozbiljnu adrenalinsku injekciju.

- Advertisement -

No, najpaprenija izvedba donosit će i veću količinu snage. Prema prvim najavama Mercedes-AMG GT R Black Series iz 4-litrenog twin-turbo benzinca V8 izvlačit će najmanje 640 KS i 900 Nm. Uz pogon na stražnje kotače i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom do stotke bi trebao ubrzavati za manje od 3,5 sekundi, dok će najveća brzina premašiti 320 km/h.

Kako izgleda u akciji pogledajte u videu snimljenom na stazi Nürburgring. Mercedes-AMG GT R Black Series pojavljuje se u sedmoj minuti, ali isplati se pogledati svih 13, jer su isti dan krugove legendarnom stazom nizali Porsche Cayman GT4 i Porsche 911 GT3.

- Advertisement -