Otvorenje granica za Slovake, Čehe, Mađare i Austrijance zakazano za 29. svibnja!

0
172

Nakon što je Hrvatska prije nekoliko dana otvorila svoje granice za Slovence, ministar turizma Gari Cappelli najavio je sličan korak i za građane Slovačke, Češke, Mađarske i Austrije.

Hrvatska će 29. svibnja otvoriti svoje granice za građane Slovačke, Češke, Mađarske i Austrije, najavio je hrvatski ministar turizma Gari Cappelli nakon jučerašnje videokonferencije ministara turizma zemalja članica Europske unije.

To znači da će građani iz tih zemalja iz gospodarskih razloga, znači vlasnici kuća, brodova i slično, moći doći u Hrvatsku bez da budu u karanteni, slično kao i Slovenci, pojasnio je Cappelli.

Hrvatski je ministar napomenuo da će Hrvatska zaokružiti više od 60 posto svog turističkog prometa ako otvori svoje granice prema tim zemljama, a nakon toga i prema Njemačkoj i Poljskoj.

Istaknuo je i da su ministri turizma na jučerašnjem sastanku podržali ideju da bi zemlje trebale postizati bilateralne dogovore oko dolaska turista. Pritom je napomenuo da većina zemalja EU-a najavljuje ublažavanje mjera u turističkom i ugostiteljskom sektoru do 15. lipnja.

Prema Cappellijevim riječima, ministarstvo uprave i turizma zajedno s MUP-om priprema internetsku aplikaciju za što brži prelazak granice koja bi trebala biti gotova do 29. svibnja. Aplikacija će biti izrađena za ulazak u Hrvatsku, ali će se ponuditi i drugim zemljama, najavio je hrvatski ministar.