Ovako će izgledati novi Renault Clio R.S. sa 225 KS

0
13

Jedan od najvećih autoriteta po pitanju stvaranja rendera predstavio je prilično uspješan pogled na novi Renault Clio R.S. pete generacije.

X-TOMI DESIGN dosad se nebrojeno puta dokazao u predviđanjima pa se njegova vizija gotovo može smatrati konačnim proizvodom.

Uglavnom, novi Renault Clio pete generacije donosi golem iskorak u odnosu na dosadašnji model. Napredna platforma CMF-B objedinit će malu masu, prostranost i agilnost u gradskim uvjetima. Cilj mu je ostati jednim od lidera B-segmenta, a najavljenom hi-tech revolucijom iznutra, samovozećim mogućnostima Razine 2 i vanjskim izgledom koji se snažno naslanja na aktualan Megane to će mu zasigurno i uspjeti.

No, osim dobro poznate plejade benzinaca, a pogotovo već legendarnog dizelaša 1.5 dCi, pod haubu će se smjestiti i 1.8-litreni 4-cilindarski turbobenzinac. Naravno, takva izvedba nosit će naziv Renault Clio R.S., a povećanjem obujma sa 1.6 na 1.8 litara jasno daje do znanja da mu je namjera postaviti nova mjerila u klasi gradskih bolida.

To će mu zasigurno i uspjeti, jer će snagom od 225 KS skratiti sprint do stotke na 6,2 s, dok će najveća brzina narasti na 245 km/h. Već krajem 2020. godine na tržište bi trebao stići Renault Clio R.S. Trophy koji će nuditi još tvrđi ovjes i oštrije upravljanje, a snaga 1.8-litrenog turbobenzinca bit će povećana na 250 KS.