Nevjerojatna tri klasična Bugattija otkrivena u štali

0
9

Belgijski kipar August Thomassen desetljećima je u štali čuvao tri klasična Bugattija ukupne vrijednosti veće od milijun dolara.

Loša financijska situacija danas 95-godišnjeg kipara natjerala ga je na ono čemu se gotovo cijelu život opirao – prodaju svoja tri metalna ljubimca. No, August Thomassen nikad nije niti bio bogati kolekcionar automobila.

Tri Bugattija koje posjeduje kupovao je krajem 50-ih i početkom 60-ih godina, kad su cijene takvih modela dotakle dno. Kako je njegova kćer izjavila za nizozemski De Telegraaf, bio je fasciniran dizajnom i inženjerskim rješenjima primijenjenim na tadašnjim modelima francuskog proizvođača.

Bugatti Type 49 Berline iz 1932. godine i Bugatti Type 57 Cabriolet iz 1937. godine godinama su bili u prometu i koristili se gotovo svakodnevno. Treći automobil, Bugatti Type 40 iz 1929. godine, bio je oštećen u prometnoj nesreći, ali Thomassen nikad nije dovršio projekt popravka karoserije u vlastitoj režiji.

Sva tri automobila bit će ponuđena na dražbi u sklopu eventa Artcurial’s Rétromobile 2019, koji se održava 8.veljače u Parizu, a stručnjaci predviđaju kako će ukupna cifra premašiti milijun eura.