Ovako izgleda Škoda Octavia 1.9 TDI nakon 700.000 kilometara

0

Ako automobil redovito servisirate i brinete se o njemu biti će Vam pouzdan i vjeran suputnik, a to se posebno dokazalo u slučaju konkretne Škode Octavije 1.9 TDI, koja je i nakon gotovo punih 700.000 kilometara u solidnom stanju.

Čak štoviše, u izvrsnom je stanju. Naravno, zub vremena teško je prikriti, ali ako se u obzir uzme da motor nije bio na generalnom popravku te da su turbopunjač, ispušni sustav i amortizeri još uvije originalni tvornički, onda ova Škoda Octavia zaslužuje svako poštovanje.

Vlasnik spomenutog modela na ruku je išla činjenica da je riječ o verziji sa 90 KS, koja je manje toplinski i mehanički opterećena od snažnijih, a samim time je i osjetno izdržljivija. Ključ dobre kondicije je u redovitom servisiranju i posebnoj pažnji posvećenoj kvaliteti ulja i svih ostalih fluida.

Za automobil koji je prešao gotovo 700.000 kilometara, ventili i bregasta osovina su u iznenađujuće dobrom stanju. Uostalom, pokrenite video i uvjerite se što su mehaničari zaključili kad su rastavili ovu Škodu Octaviju 1.9 TDI