Ovo je Audi RS6 Sedan – model koji Audi nikad nije napravio

0
759
- Advertisement -

Svi ljubitelji automobila na svijetu slažu se da je Audi RS6 Avant fascinantan automobil, ali brojni fanovi nikako ne mogu prežaliti činjenicu da se ne proizvodi Audi RS6 Sedan.

Naime, Mercedes-AMG E63 i BMW M5, glavni rivali top-gun modela proizvođača iz Ingolstadta uredno dolaze u limuzinskom formatu pa ostaje nejasno zašto Audi svoju perjanicu nudi samo kao karavan.

- Advertisement -

Tu nepravdu odlučio je ispraviti jedan vlasnik Audija S6 koji ga je odlučio pretvoriti u izvedbu RS6. Svoj zadatak shvatio je vrlo ozbiljno pa je 4-litreni twin-turbo V8 nabio sa 450 na 600 KS.

Nakon preinaka njegov Audi RS6 Sedan, odnosno modificirani Audi S6, stotku hvata za svega 3,4 s, što je gotovo cijelu sekundu brže od standardnog modela S6, odnosno čak 00,3 s brže od standardnog RS6 Avant.

Najveća brzina iznosi čak 315 km/h pa u potpunosti ispunjava sve potrebe za adrenalinskom injekcijom. Ovjes i kočni sustav identični su kao na modelu RS6 Avant, a dodatno se pobrinuo i za vanjski izgled, koji je atraktivan i agresivan.

- Advertisement -