Ovo je prvi Chevrolet Corvette u povijesti sa središnje smještenim motorom

0
10

Novi Chevrolet Corvette C8 službeno će biti predstavljen 18. srpnja, a prvi je od 1953. godine koji će imati središnje smješten motor.

Recept je u proteklih 66 godina uvijek bio isti. Motor sprijeda, pogon straga, dugačka prednja hauba, kratak stražnji prevjes… No, vrijeme je za promjene. Kako bi unaprijedili dinamička svojstva i dokazali kako se mogu ravnopravno nositi s Europskim sportašima koje proizvode Ferrari, Lamborghini, McLaren i ostali, Amerikanci su se odlučili za promjenu filozofije.

Prvi model sa središnje smještenim motorom još od 1953. godine bit će predstavljen 18. srpnja, a Chevrolet je već odlučio raditi na promociji novog modela pa je Corvette C8 uhvaćen u vožnji gradskim ulicama. Bez obzira na kamuflažu i više je nego jasno da će pažnju u javnosti, osim performansama, privlačiti i atraktivnim izgledom.

Dobro poznati 6.2-litreni V8 motor razvijat će okruglo 500 KS u osnovnoj izvedbi. Stražnji pogon se podrazumijeva, a mjenjač je 8-stupanjski automatski s dvostrukom spojkom. Već krajem slijedeće godine u prodaju će stići Chevrolet Corvette C8 u izvedbi Singray, koji bi trebao biti osnažen na čak 900 KS.

Kako se Chevrolet Corvette razvijao kroz povijest pogledajte u ovom zanimljivom videu.