Uhvaćen novi BMW Serije 1 i to u izvedbi M135i

0
7

Na web portalu BimmerFile osvanule su dvije fotografije koje zorno prikazuju kako će novi BMW Serije 1 izgledati.

Priče o tome da su fotografije u javnost procurile slučajno već u startu zvuče smiješno. Pogotovo ako se uzme u obzir koliko se inače takvi automobili skrivaju od javnosti te činjenicu da su objavljene slike baš najatraktivnije i najsnažnije izvedbe M135i.

Novi BMW Serije 1 ugledat će se na ostatak game pa sprijeda dominiraju masivnije rešetke hladnjaka, odnosno popularno zvani bubrezi. Stražnja svjetla izvedena su po uzoru na ona kakva smo vidjeli na novom BMW-u Serije 3 G20.

Nijemci tvrde kako će BMW Serije 1 treće generacije iznova definirati premium standarde u kompaktnoj klasi te podići ljestvicu iznad svih postojećih konkurenata. Još uvijek nije poznato hoće li doći do porasta gabarita, ali iznutra će biti osjetno prostraniji, što će najviše osjetiti putnici straga. Čak 19 milimetara više prostora za glavu i 33 milimetara više prostora za koljena najava je koja otkriva da će, u usporedbi s aktualnim modelom, novi BMW Serije 1 imati veći međuosovinski razmak. Profitirat će i prtljažnik pa će obujam narasti sa 360 na 380 litara.

Najveća novost svakako je potpuno električni pogonski sklop, koji će donirati BMW i3. No, još uvijek nije poznato kad bi BMW Serije 1 na struju trebao stići na tržište, ali ne treba ga očekivati prije kraja 2021. ili čak početka 2022. godine.

Paleta motora uglavnom će ostati ista, osim paprene izvedbe M135i xDrive, koja će donositi najsnažniji bavarski 2-litreni 4-cilindarski motor. Zahvaljujući TwinPower Turbo tehnologiji raspolagat će sa 306 KS pa će se snagom poravnati s glavnim konkurentom koji se odaziva na ime Mercedes-AMG A35 Hatchback. Dakle, s novom generacijom Serije 1 prestaje ugradnja 6-cilindarskih motora.

Novi BMW Serije 1 javnosti će se službeno predstaviti u rujnu, na salonu automobila u Frankfurtu.