Porsche 919 Hybrid Evo napada apsolutni rekord Nürburgringa

0
491

Premda se brojni proizvo?a?i automobila vole hvaliti vremenom postignutim na legendarnog stazi Nürburgring, rekord u apsolutnoj kategoriji star je punih 35 godina, a sad ga namjerava srušiti Porsche 919 Hybrid Evo.

Davne 1983. godine Stefan Bellof upregnuo je Porsche 956 i projurio stazom za svega šest minuta i 11,1 sekundi. Od tog dana do danas nitko nije bio brži, a svaki automobil koji je ostvario vrijeme manje od osam minuta smatrao se pravim sportašem, dok su vremenom kruga od sedam minuta vladali samo najbrži bolidi s cestovnom homologacijom.

No, vrijeme je za rušenje rekorda, a u tom misiji nalazi se Porsche 919 Hybrid Evo. Radi se o hibridnom bolidu koji snagu crpi iz kombinacije 2-litrenog V4 turbobenzinca i dva elektromotora, pri ?emu benzinac ispaljuje 710 KS, a elektromotori dodatnih 434 KS. Da stvar bude bolja, Porsche 919 Hybrid Evo na vagu donosi svega 849 kilograma, a aerodinamika generira ve?i downforce od F1 bolida.

Stru?njaci predvi?aju kako ?e Porsche 919 Hybrid Evo Zelenim paklom projuriti za manje od pet minuta. Ako to uspije, zauvijek ?e se velikim slovima upisati u knjigu automobilske povijesti…

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com