PRVI TEST: PEUGEOT 2008

0
481

Peugeot nastavlja s invazijom prelijepih modela nove generacije. Po uzoru na 308 i 3008 stiže i u Hrvatsku 2008. Senzacionalo dobar mali kompaktni SUV koji itekako ima šanse pomrsiti račune T-Rocu, Capturu, Juke. I cijene su mu konkurentne. Najslabiji i najjeftiniji benzinac, onaj od 100 konja stoji 138.990 kn, a najjači i najopremljeniji od 155 KS i 221.290 kn. Najjeftiniji dizelaš od 100 konja stoji 152.780 kn, a najskuplji 211.750. Po dimenzijama je istinski pripadnik segmenta SUV-ova te se ističe svojim snažnim i jedinstvenim stilom. Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja uključuje najnoviju generaciju sustava PEUGEOT i-Cockpit® 3D te opremu i sustave za pomoć u vožnji koji su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke PEUGEOT.
Na raspolaganju su tri vrste motora (električni, benzinski ili dizelski) s različitim razinama snage, od kojih svaki pruža iznimno energičnu i učinkovitu vožnju.

Robustan stil dodatno je naglašen 18” kotačima velikog promjera koji savršeno ispunjavaju prostor ispod blatobrana, dolaze s umecima kojima donose višestruke prednosti: jednostavnija personalizacija i značajno smanjenje mase: 4 kg na svim kotačima ukupno.

Uspon u višu klasu i elegancija naglašeni su dvobojnim crnim krovom „Black Diamond” u inačicama GT Line i GT.

Osim uobičajene ponude, dostupne su i neke posebne i vrlo upečatljive boje karoserije koje daju dodatnu notu cijelom izgledu:

–  crvena Elixir, jarka boja koja ističe dubinu i jačinu tona
–  plava Vertigo, tri sloja za iznimno sjajnu boju
–  narančasta Fusion, nova metalik boja ekskluzivna za novi SUV PEUGEOT 2008.

Kakav je novi 2008 saznajte kroz koji dan u opširnom testu ekipe autopress.hr!