Salon automobila u Ženevi možda trajno odlazi u povijest

0
211
- Advertisement -

COVID-19 uzrok je otkazivanja ovogodišnjeg izdanja, a takva odluka prouzročila je financijski gubitak od 11 milijuna franaka.

Takvo što je preveliko breme za organizatora – Fundation of the Geneva International Motor Show. Kantonska vlada dobila je zahtjev za financijsku podršku kako bi se gubitak smanjio te kako bi se na vrijeme mogle pokrenuti sve potrebne aktivnosti za organizaciju novog izdanja. No, financijska potpora nije odobrena od strane tamošnjih vlasti.

- Advertisement -

Umjesto toga Fundation of the Geneva International Motor Show dobio je prijedlog odobrenja kredita u iznosu od 16,8 milijuna franaka, ali uzimanje zajma je u suprotnosti s njihovim statutom. Time je zapravo organizator doveden u pat poziciju.

Kako će se priča rasplesti bit će poznato u slijedećim tjednima, ali organizatori upozoravaju kako su pripreme za novo izdanje salona već trebale odavno početi. Ukoliko se dogodi da se salon automobila u Ženevi, zbog financijskih poteškoća ne održi ni 2021. godine, to će značiti da će se prekinuti tradicija te da će najznačajniji salon automobila na svijetu zauvijek otići u povijest.

- Advertisement -