Treći Kia Ceed otkriven prije Ženeve

0
6

Novi korejski adut u C-segmentu otkrio se prije službene premijere u Ženevi pa su nenadano objavljene sve novosti koje donosi Kia Ceed treće generacije.

Kako bi bili sigurni u uspjeh na tržištu EU, dizajniran je i konstruiran u Frankfurtu, a proizvodit će se u tvornici u Žilini u Slovačkoj, gdje s traka silaze modeli Sportage i Venga.

Kao što je i bilo najavljeno novi model se više ne zove Cee’d nego samo Ceed. Standardiziran dizajn zaslužan jeza prepoznatljivost pa će već sa 100 metara svima biti jasno da je to Kia Ceed.

Treća generacija donosi dužu, nižu i širu karoseriju pa time donosi sportsku notu, ali i više prostora u unutrašnjosti. Nova platforma K2 ipak je zadržala međuosovinski razmak od 265 centimetara, ali povećanjem prevjesa putnici imaju više mjesta, a i prtljažnik donosi obujam od solidnih 395 litara.

Armatura je znatno napredovala pa, ovisno o opremi, središnji displej može biti 5 ili 7-inčni, dok modeli s navigacijskim sustavom imaju 8-inčni.

Prodaja kreće s benzincima 1.0 T-GDi sa 120 i 1.4 T-GDi sa 140 KS te dizelašem 1.6 CRDi sa 115 i 136 KS. Svi će standardno dolaziti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će se kod snažnijeg benzinca i dizelaša moći nadoplatiti i za 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom.