Već se prodaje rabljeni Renault Megane R.S.

0
18

Renault Megane R.S. četvrte generacije izazvao je veliki interes među fanovima pa potencijalnih kupaca ne manjka, a svim onima kojima se ne da čekati isporuka već se nudi rabljeni primjerak.

Jedan diler iz Heisenberga u Njemačkoj objavio je oglas rabljenog Meganea R.S., a pritom i želi dobro zaraditi. Naime, početna cijena za Renault Megane R.S. u Njemačkoj iznosi 24.990 eura, a ovaj gospodin za rabljeni primjerak traži čak 37.600 eura. Da apsurd bude veći radi se o modelu sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i baznom opremom, koji je ujedno i najjeftiniji. No, dotični gospodin smatra da je Renault Megane R.S. u klasi rijetkih Ferrarija, Porschea, Lamborghinija i ostalih elitnih brendova kod kojih su liste čekanja dugačke pa rabljeni primjerci vrijede više od novih.

Da se podsjetimo, pogon je prednji, preko zatvarača diferencijala te 6-stupanjskog ručnog ili 6-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Motor posuđen iz modela Alpine A110 razvija 280 KS i 390 Nm, a verzija Trophy, koja stiže krajem 2018. godine bit će nabijena na 300 KS.

Po prvi put u segmentu sportaša C-segmenta uvodi se sustav upravljanja sa sva četiri korača. Renault Megane R.S. donosi sustav 4Control koji stražnje kotače zakreće suprotno od prednjih na malim brzinama kako bi se poboljšala okretnost u gradu, dok na većim brzinama stražnje kotače zakreće u smjeru prednjih kako bi se dodatno unaprijedila ionako suverena stabilnost.

Vozaču se na izbor nude programi: Comfort, Normal, Sport, Race i Perso, koji utječu na odziv gasa, preciznost volana, tvrdoću ovjesa, rad zatvarača diferencijala i glasnoću ispušnog sustava.

Premda je već serijska oprema iznimno bogata, Renault Megane R.S. može se dodatno začiniti 19-colni naplacima po cijeni od 1000 eura, Alcantarom za 1500 eura, posebnom narančastom bojom za 1600 eura, audio sustavom Bose za 600 eura, monitorom RS za 250 eura, head-up displejem za 400 eura…