Volkswagen Golf 2020. postaje hibrid sa 290 KS

0
4

Dvolitreni turbobenzinac sa 250 i elektromotor sa dodatnih 40 KS omogućit će sportske performanse uz potrošnju dizelske izvedbe GTD sa 184 KS. U Wolfsburgu se očito ne šale pa već za 2020. najavljuju dolazak hibrida sa značkom GTI.

Svi koji su se zabrinuli kako novi Volkswagen Golf GTI neće biti dovoljno papren trebali bi dva puta razmisliti. Čistokrvnih 290 KS omogućit će sprint do stotke za 5,4 s te najveću brzinu veću od 260 km/h. Nijemci već godinu dana rade na osmoj generaciji Golfa, koji će premjerno biti prikazan u ožujku u Ženevi 2019.

Audijev 48-voltni električni sustav doprinijet će smanjenju potrošnje pa će hibridni GTI prosječno trošiti manje od 6,5 litara (po tvorničkim podacima), a realno oko 8, što je i dalje izvrsno za čistokrvni sportski hatchback.

Sportsko podvozje i prednji zatvarač diferencijala nudit će užitak u peglanju zavoja, a kočnice će biti preuzete s Golfa R sedme generacije. Volkswagen Golf GTI VII smanjit će masu zahvaljujući modificiranoj platformi MQB pa će na vagu donositi 50 kg manje.