Volkswagen Golf VIII s proizvodnjom kreće sredinom 2019.

0
12

Svjetski bestseller još od prvog dana proizvodnje 1974. godine dosad je doživio sedam generacije, gotovo dvostruko više redizajna i zatezanja bora, a prodaj je u više od 35 milijuna primjeraka.

Volkswagen Golf svakako je jedan od najznačajnijih modela cijele automobilske industrije pa je samim time svakoj novoj generaciji posvećena posebna pažnja. Čak 180 vodećih menadžera Volkswagen Grupe uključeno je u razvojni proces osme generacije Golfa. Osim dizajna, konstrukcije, izbora materijala, uvođenja novih tehnologije i robotskih linija, oni su uključeni i u pregovore sa svim vanjskim dobavljačima, a sve s ciljem da Volkswagen Golf VIII bude što bolji, odnosno da se vrati kao kralj kompaktne klase.

U dosadašnji razvoj uloženo je više od 2,2 milijarde eura, a unaprijeđene proizvodne linije u glavno tvornici Volkswagena u Wolfsbugu imat će kapacitet proizvodnje 2000 automobila dnevno.

Nova generacija dizajnerski neće doživjeti velike promjene, tek neke kozmetičke za moderniji izgled. Promijenit će se grafika prednjih i stražnjih svjetala, a poklopac motora bit će spušteniji. Unutrašnjost će, pak, dobiti potpuni ‘makeover’. Digitalni ekran osjetljiv na dodir zamijenit će gotovo sve fizičke prekidače te će se preko njega kontrolirati svim važnijim funkcijama automobila.

Vozit će se na dorađenoj MQB platformi zbog čega će na masi izgubiti 70 kilograma a prtljažnik će imati obujam od najmanje 400 litara. Osim dizelskih i benzinskih motora, u ponudi će biti i blaga hibridna tehnologija s 48-voltnim sustavom. Kupcima će biti dostupan i plug-in hibrid GTE, dok e-Golf neće. Njega će zamijeniti I.D. serija. Također, u ponudi će biti i GTI te R izvedba.