Volkswagen kupio baterija za čak 50 milijuna električnih vozila

0
8

Nestvarno zvuči podatak da je Volkswagen kupio dovoljno baterija za proizvodnju čak 50 milijuna električnih vozila, ali to je potvrdio Herbert Diess, predsjednik uprave Volkswagen Grupe.

Time je samo dodatno potvrdio ono što je već odavno poznato. Nakon neopisivih potresa uslijed skandalozne afere Dieselgate, Volkswagen je okrenuo palac dolje dizelašima. Još uvijek ih drži u ponudi, ali to je samo kratkog vijeka. Budućnost je u struji, premda pojedini ‘stručnjaci’ iz neznanja najavljuju novu renesansu dizelaša.

Nova platforma MEB koristit će se kao temelj za sve modele Volkswagen Grupe s električnim pogonskim sklopom. A planovi su golemi… Volkswagen I.D. Buzz Cargo je već predstavljen. Radi se o električnom kombiju s dosegom od 550 kilometara. S druge strane električni bolid imena Volkswagen I.D. R potukao je apsolutni rekord legendarne utrke Pikes Peak.

Herbert Diess ne krije da im je tehnologijom i performansama cilj nadmašiti Teslu, ali uz puno manju krajnju cijenu. Najavio je kako će solidan električni automobil s logotipom Volkswagena za koju godinu koštati oko 20.000 eura. Živi bili pa vidjeli…