Volkswagen prvi priznao da će najjeftiniji automobili najviše poskupjeti

0
85
- Advertisement -

Sve strože ekološke norme metoda su kojom EU prisiljava proizvođače automobila na golema financijska ulaganja što će rezultirati osjetnim poskupljenjem automobila.

Implementacija novih tehnologija prelomit će se na leđima kupaca. Jasno je to svima, ali prvi je isti glasno rekao Volkswagen. Naime, njihova uprava priznala je kako se najveće poskupljenje očekuje upravo u slučaju najjeftinijih modela.

- Advertisement -

Zašto je tome tako? Zato što su veći i skuplji modeli u startu bolje opremljeni pa već u standardnim paketima donose brojne sustave kojima je primarni cilj povećanje sigurnosti. Radi se o sustavima aktivne sigurnosti kao što su sustav za autonomno kočenje, prepoznavanje prometnih znakova, umora kod vozača, za sprječavanje nenamjernog izlaska iz prometne trake… U slučaju da EU proglasi navedene sustave obaveznom opremom u svim novim automobilima, jasno je kako će najjeftiniji modeli najviše poskupjeti.

Drugi dio odnosi se isključivo na emisiju štetnih plinova. Naime, kontinuirano unaprjeđivanje motora s unutrašnjim sagorijevanjem, a pogotovo prelazak na hibridne i potpuno električne pogonske sklopove, iziskuje golema financijska ulaganje. Naravno, i taj dio troškova u konačnici će podmiriti kupci novog automobila.

- Advertisement -