Ženeva 2017.: Volvo XC60

0
13

Nakon gomile iscrpljujućih teasera konačno je predstavljen Volvo XC60, koji je dizajnerski izveden kao umanjenica XC90. Skladne i elegantne linije te monumentalna rešetka hladnjaka podižu dojam prestiža, a kvalitetna izrada naglašava granitnu čvrstoću, s naglaskom na sigurnost.

Luksuznom unutrašnjošću dominira koža, a ergonomski je izveden na način da se za volanom osjećate kao u fotelji elitnog ureda. Brojni gadgeti donose sve bitne stavke opreme, a Infotainment sustav nudi povezivost s Android Auto i Apple CarPlay.

Salon automobila u Ženevi iskorišten je za pokazivanje mišića pa je predstavljena izvedba s hibridnim pogonom oznake T8 Twin Engine, kakav već koristi Volvo XC90. Kombinacijom 2-litrenog 4-cilindarskog benzinca s turbopunjačem i mehaničkim kompesorom i elektromotora ispaljuje ukupnih 408 KS pa stotku hvata za 5,3 s.

Dizelska ponuda krije se iza oznaka D4 (190 KS) i D5 (235 KS), a benzinska nosi oznake T5 (255 KS) i T6 (320 KS). Zanimljivo, svi su motori 2-litreni s četiri cilindra.

Novi Volvo XC60 na tržištu će se ‘potući’ s Audijem Q5, BMW-om X3 i Jaguarom F-Pace. Prodaja kreće krajem proljeća, a cijene još nisu poznate.