Ženeva 2018.: Mazda Kai Concept

0
4

Japanski proizvođač predstavio je, na salonu automobila u Ženevi, Mazda Kai Concept, odnosno konceptnu izvedbu modela Mazda 3 četvrte generacije, koji bi na tržište trebao stići krajem 2019. godine.

Obzirom da je treća generacije uspješnog igrača C-segmenta Mazda 3 u prodaji već punih pet godina Japanci su dobro procijenili kako je već došlo vrijeme za ispitivanje mišljenja struke, publike i potencijalnih kupaca. I pogodili su u velikom stilu! Svi komentari su iznimno pozitivni.

Mazda Kai Concept izgleda atraktivno, agresivno i naglašeno sportski. Nažalost, proizvodna izvedba neće imati previše veze s ovim iznimno dobro pogođenim konceptom, ali osnovne linije dizajna svakako će biti i više nego vidljive. Nova Mazda 3 u ovakvom obliku bila bi uvjerljivo vizualno najpoželjniji predstavnik C-segmenta.

Ono što je već sad sigurno je da će nova Mazda 3, po uzoru na Mazda Kai Concept, imati povećan međuosovinski razmak, što će osigurati bolji komfor putnicima straga. Kupcima će se nuditi kao hatchback i kao limuzina, a sve do C-nosača bit će identično, uključujući i novu generaciju motora tehnologije SkyActiv.