Ženeva 2018.: Nissan Juke

0
9

Nissan je najavio brojne nove značajke i osvježeni dizajn popularnog kompaktnog crossovera Juke. Unaprijeđen je vanjski izgled i izgled unutrašnjosti tog automobila koji je javnosti predstavljen u Nissanovu izložbenom prostoru na Ženevskom salonu automobila.

Poboljšanja daju suvremen novi izgled prednjem kraju Jukea. Nova prednja maska V-motion boje tamnog kroma, tamna kućišta svjetla i tamne pokazivače smjera na vanjskim retrovizorima. LED svjetla za maglu sad su u serijskoj opremi od paketa Acenta.

Tri nova dizajna 16-inčnih i 18-inčnih aluminijskih naplataka dodana su u paletu Jukea, a također su dostupni od paketa Acenta. Kupci personalizirati naplatke na razini opreme Tekna.

Program personalizacije nudi i dijelove karoserije u boji, uključujući ukrasne profile prednjeg i stražnjeg branika, bočne zaštitne letvice i kućišta retrovizora. Riječ je o opcijskoj opremi koja se nadoplaćuje na razinama opreme N-Connecta i Tekna.

Dvije žarke nove boje karoserije, Vivid Blue i Chestnut Bronze, dodatno povećavaju izbor za kupce pri kupnji Jukea.

Nissan Juke sad je privlačniji i obožavateljima glazbe zahvaljujući audiosustavu BOSE Personal. Taj nagrađivani automobilski audiosustav omogućuje putnicima potpuni užitak u zvuku koji osiguravaju BOSE sustav za obradu digitalnog signala i šest vrhunskih zvučnika, uključujući dva revolucionarna zvučnika BOSE UltraNearfield™ ugrađena u vozačev naslon za glavu. Taj je sustav dostupan samo u Nissanu.

Poboljšanja u unutrašnjosti uključuju dvije nove boje za personalizaciju, Energy Orange i Power Blue. One dodatno unaprjeđuju izgled središnje konzole, ventilacijskih otvora, umetaka u vratima i presvlakama sjedala. I dalje je dostupna personalizacija unutrašnjosti detaljima sjajne crne boje. Personalizacija unutrašnjosti serijski je moguća na razinama opreme N-Connecta i Tekna.

Koža kojom je presvučen upravljač višeg je razreda te je poboljšana preglednost instrumentne ploče zahvaljujući novom zaslonu s informacijama koje se prikazuju bijelim slovima na crnoj pozadini.

Nissan Juke prvi je crossover B-segmenta te je dostupan u četiri razine opreme (Visia, Acenta, N-Connecta i Tekna).

Svaki Nissan Juke opremljen je klima-uređajem, električno podesivim vanjskim retrovizorima, prednjim i stražnjim električno pokretanim prozorima, CD audio sustavom s 3,5-mm priključkom i LED serijskim dnevnim svjetlima.

Razred opreme Acenta to nadopunjuje Nissanovim sustavom dinamičkog nadzora, prednjim svjetlima za maglu, tempomatom s graničnikom brzine, automatskim klima-uređajem, zatamnjenim staklima, USB-priključkom i Bluetooth vezom.

Juke je od razine opreme N-Connecta dostupan s multimedijskim sustavom NissanConnect, stražnjom kamerom za parkiranje, Nissan inteligentnim ključem i gumbom za pokretanje, električno preklopivim vanjskim retrovizorima, sjedalima djelomično presvučenima kožom i senzorima za automatsko uključivanje svjetala.

Najraskošnija razina opreme, Tekna, svemu tome dodaje još upozorenje na nenamjernu promjenu traka, upozorenje na vozilo u mrtvom kutu, inteligentni Around View Monitor, kožnata grijana prednja sjedala te audiosustav BOSE Personal.

Brojni dijelovi serijske opreme iz razina N-Connecta i Tekna dostupni su u nižim razinama opreme opcijski uz nadoplatu.

Osvježeni Nissan Juke bit će u prodaji diljem Europe od svibnja 2018.,