ZŠEM i Ina osigurali 1,9 milijuna kuna stipendije za mlade s područja Banovine

0
39
- Advertisement -

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) i Ina omogućit će besplatno obrazovanje za deset učenika s potresom pogođenih područja u vrijednosti 1,9 milijuna kuna, priopćili su ZŠEM i Ina u četvrtak.

Stipendijom se financira četverogodišnji studij za srednjoškolce s područja Sisačko-moslavačke županije pri čemu je ZŠEM osigurao fond od 950 tisuća kuna za pet srednjoškolaca s Banovine, a kriterij dodjele bit će uspjeh na prijemnom ispitu.

- Advertisement -

Inicijativi se pridružila i Ina koja će s fondom od dodatnih 950 tisuća kuna financirati još pet stipendija za djecu zaposlenika Ine s područja Banovine, također prema kriteriju uspjeha na prijemnom ispitu. Srednjoškolci s najboljim rezultatima sljedeće četiri godine besplatno će se obrazovati uz uvjet redovitog i uspješnog polaganja ispita na preddiplomskom stručnom studiju te poslovne škole.

Prijemni ispit, kao jedan od glavnih uvjeta za stipendiranje, bit će održan 17. travnja 2021., a rezultati natječaja i prijemnih ispita bit će obavljeni najkasnije do 30. travnja 2021. Svi uvjeti natječaja uskoro će biti dostupni na stranici www.zaklada-ivanahodak.hr.

HINA

- Advertisement -