Južnokorejska tvrtka ulaže 4,5 milijardi dolara u proizvodnju baterija u SAD-u

0
51
- Advertisement -

Južnokorejski LG Energy Solution planira u iduće četiri godine uložiti više od 4,5 milijardi dolara u poslovanje s baterijama u SAD-u, najavljujući gradnju najmanje dva nova pogona.

Kompanija će ulaganjem proširiti američke kapacitete za proizvodnju baterija za 70 gigavatsati, najavila je čelnica LG Energy Solutiona u Michiganu Denise Gray.

- Advertisement -

“Želimo što prije proširiti proizvodne kapacitete kako bismo mogli podmiriti potrebe brojnih svjetskih proizvođača automobila u SAD-a i Europi. Želimo najmanje dvije nove tvornice u SAD-u”, rekla je Gray.

Planirana investicija uključuje otvaranje 4.000 novih radnih mjesta u SAD-u, čime će se više nego udvostručiti ukupan broj zaposleniih u LG Chemu i zajedničkoj tvrtki koju je uspostavio s General Motorsom.

Lokacije novih tvornica bit će odabrane do sredine godine, rekla je Gray i dodala da će u gradnji neizravno zaposliti još 6.000 ljudi.

LG trenutno dovršava tvornicu baterijskih ćelija u Ohiju u poslovnoj kombinaciji s GM-om, a dvije tvrtke već su u poodmakloj fazi pregovora i o izgradnji drugog pogona u Tennesseeju, koji bi po LG-u trebao imati slične proizvodne kapacitete, od oko 35 gigavatsati.

HINA

- Advertisement -