500 000. novi Duster proizveden u tvornici u Rumunjskoj

0
181

Krajem studenog tvornica automobila Dacia u Mioveniju proslavila je proizvodnju 500 000. primjerka vozila Duster (4×4, Prestige, 1.3 TCE 150 KS, crvena Fusion). Radi se o drugoj generaciji legendarnog modela za Rumunjsku i Grupu Renault, koji je lansiran prije dvije godine na Salonu automobila u Frankfurtu. 500 000. Duster proizveden je za kupca iz Francuske.

Svakog dana navedena tvornica proizvede 1400 vozila, od čega 1050 Dustera.
Prva generacija modela Duster krenula je u proizvodnju 2010. godine i otad je više od 1,7 milijuna vozila proizvedeno u Mioveniju u Rumunjskoj. Paleta vozila Dacia prodaje se u 44 zemlje, a glavna su izvozna tržišta Francuska, Italija i Španjolska.

„Uspjeh se temelji na kompetentnim, ozbiljnim i odgovornim timovima. To je slučaj i kod marke Dacia. Duster je kultni model marke Dacia proizveden u Mioveniju na kojem rade sve ekipe Grupe Renault u Rumunjskoj i želim im se svima zahvaliti. Moramo i dalje biti podrška jedni drugima, odgovorni i pedantni kako bismo zadržali svoju konkurentnost. Proizvodimo atraktivna, kvalitetna i konkurentna vozila koja naši kupci zaista cijene. Danas gradimo svoju budućnost u jednoj od najvećih tvornica Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi”, rekao je Miguel Oliver-Boquera, izvršni direktor tvornice vozila Dacia.

Novi Duster najprodavaniji je SUV na tržištu u Rumunjskoj i drugi najprodavaniji model na francuskom tržištu nakon vozila Logan. U Rumunjskoj je 2018. proglašen automobilom godine, a poznata britanske novine The Sun dodijelile su mu titulu „Vozilo godine s najboljom vrijednošću” na tradicionalnoj gala večeri.