BMW X7 u prodaju stiže krajem ove godine

0
7

Najveći bavarski SUV, BMW X7, koji je već predstavljen kao koncept, službenu premijeru proizvodne izvedbe imat će u studenom na salonu automobila u Los Angelesu, a prodaja kreće krajem godine.

Premda će se mnogi začuditi zašto je premijera prebačena s rujanskog salonu u Parizu na Los Angeles, odluka je zapravo logična, jer će glavni kupci najvećeg SUV-a u povijesti bavarskog proizvođača svakako biti iz SAD-a. Oni ionako vole glomazne automobile, a kupcima iz EU nije potreban model klasu veći od X5.

BMW X7 već je u fazi završnih testiranja. No, izgled se još ne otkriva. Svi testni primjerci i dalje imaju tešku kamuflažu. Tehnički podaci zasad se kriju pa je poznato jedino da će se pod haubom naći 3-litreni dizelaš i 4.4 V8 turbobenzinac.

Postoje i nagađanja o top-gun izvedbi s motorom V12 iz BMW-a 760 iL, a navodno će krajem 2019. godine biti predstavljena i hibridna izvedba koja će kombinirati 2-litrenog turbobenzinca i elektromotor, a imat će doseg samo na struju od izvrsnih 95 kilometara.