DS 7 Crossback ozbiljno napada BMW, Mercedes i Audi

0
11

Citroënova luksuzna marka DS konačno je uspjela zabrinuti njemačko sveto premium trojstvo. DS je osnovan 2010., no još uvijek nije ulovio pravi korak s Mercedesom, Audijem i BMW-om i postati njihov pravi konkurent.
DS 7 Crossback to bi trebao promijeniti. Luksuzni SUV vizualno je dojmljiv, tehnološki napredan i luksuzan. Ima, zapravo, sve potrebno za uspjeh na tržištu.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Što se motora tiče naglasak je stavljen na E-TENSE, DS-ov vlastiti hibridni pogonski sklop. Riječ je o kombinaciji klasičnog benzinca i dva elektromotora, koji ukupno razvijaju 300 KS.
Postoje tri načina rada – 100 posto električni, hibridni i kombinirani. U električnom modu autonomija francuskog SUV-a je 59,5 kilometara.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U ponudi će biti još i pet motora s unutarnjim izgaranjem, tri benzinska – THP s 225 KS i 180 KS te Pure tech sa 130 KS – i dva dizelska – BlueHDi sa 130 KS i 180 KS. O prijenosu snage brine 8-stupanjski automatik.
DS 7 Crossback jedan je od najnaprednijih SUV-ova na tržištu, a tu je poluautonomni sustav. Cijena još nije poznata, a prodaje će započeti u drugoj polovici 2017.