Ford Mustang kao strip junak na kotačima

0
3

Kada je ovaj Ford Mustang pretrpio nepopravljivu štetu u unutrašnjosti vozila, izgledalo je kao da je to kraj njegova puta. Ali, talijanski karikaturist i ilustrator Fabrizio De Tommaso imao je drugačiju ideju. Barem izvana, Mustang bi mogao postati umjetničko djelo.

Tako je dobio novi život, nazvan #FightTheDarkness, oslikan je bojama u spreju u grafiterskom stilu te otkriven je na međunarodnoj strip konvenciji Lucca Comics and Games u Italiji.

Talijanski Ford, koji je ideju predložio De Tomassu, sada traži novi dom za ovaj jedinstveni automobil gdje bi bio trajno izložen.

“Odmah sam pomislio na bljesak svjetla koji otkriva automobil i eksplozijom iz poklopca motora pokazuje čistu energiju. Ovaj automobil može u svakom od nas pobuditi osjećaj superjunaka”, kaže strip crtač Fabrizio De Tommaso, najpoznatiji po stripu o junaku i istražitelju paranormalnog Dylanu Dogu.

Ford je nedavno proizveo 10 milijunti Mustang te proslavio 50. obljetnicu kultnog filma Ford Mustang Bullitt uz istoimenu posebnu verziju kultnog automobila.