Grčka policija je 90-ih imala impresivan vozni park prepun sportaša

0
850
- Advertisement -

Mnogi automobilski novinari iz Grčke često govore kako je tamošnja policija bila toliko dobro opremljena da je svaki dječak 90-ih maštao o tome da postane policajac.

Naime, prometna policija u Grčkoj u to je doba imala uistinu impresivan vozni park, prvenstveno namijenjen jurnjavi za kriminalcima. Kad se pogleda lista automobila, jasno je kako je takav pristup bio poprilično rasipnički raspoložen, pogotovo za državu koja kontinuirano pleše na rubu totalnog financijskog sloma.

- Advertisement -

Grčka prometna policija 90-ih je u svom voznom parku imala automobile kao što su: BMW M3 E30, BMW M5 E34, Audi RS2, Mercedes-Benz 190E 2.3-16, Ford Sierra Cosworth, Lancia Delta HF Integrale, Porsche 911 Targa, Porsche 911 Turbo, Alfa Romeo 155 Q4, Alfa Romeo 164 Turbo…

Sve su zadužili pripadnici postrojbi Sigma. Navedeni automobili nisu imali klasična policijska obilježja, kao što su rotacijska svjetla i slično. Ili su bili u potpuno civilnoj izvedbi ili su samo na prednjim bočnim vratima imali naljepnicu postrojbe Sigma.

Njihovi pripadnici prolazili su kroz posebnu obuku. Svi su odreda bili vrsni i školovani vozači, a glavna preokupacija bile su im potjere za uličnim trkačima. Obzirom na vozni park, rijetko tko je imao šanse u bijegu od Sigme.

Postrojba Sigma ukinuta je početkom 2000-ih zbog visokih troškova.

- Advertisement -