Horoskopski znak određuje kakav ste vozač

0
9

Nedavno provedeno istraživanje provedeno u SAD-u na uzorku od 100.000 ispitanika pokazalo je kako naviše prometnih prekršaja rade Ribe, Ovnovi, Vodenjaci, Jarci i Vage.

U najmanje prometnih nesreća sudjeluju Blizanci, Rakovi i Lavovi.

Vaga – Žudi za ravnotežom i ne voli odluke donositi na brzinu, što nije dobra karakteristika, jer je u prometu u opasnim situacijama potrebno reagirati brzo i instinktivno.

Vodenjak – Dijametralno suprotan od Vage, premda oba znaka spadaju u grupu zračnih znakova. Za volanom je impulzivan i često nemiran, a istodobno voli brzinu pa nije sretno rješenje prepustiti mu volan.

Ovan – Egocentričan znak koji je sam sebi najvažniji često ne mari za druge sudionike prometa. Voli brzinu i riskantna pretjecanja pa je čest sudionik prometnih nesreća, premda je u osnovi vješt vozač.

Ribe – Nisu agresivne poput Ovna, ali su same sebi najveći neprijatelj, jer vole sanjariti za volanom. To loše utječe na razinu koncentracije potrebne za vožnju tako da su greške i krive procjene razmjerno česte.

Škorpion – Skloni su obijesnoj vožnji, a u prometu su često i osvetoljubljivi. Ako im oduzmete prednost velika je vjerojatnost da će vas pratiti kako bi vam učinili neku spačku ili vratili istom mjerom.

Bik – Prilično agresivan i svojeglav. Nije egocentričan poput Ovna, ali nije ni daleko od toga. Na cesti često tjera svoju pravdu, a ima i tendenciju prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu.

Strijelac – Dobri su vozači, ali su kloni nepotrebno riziku. Od svih znakova oni su najskloniji pričanju na telefon u vožnji. Često ih se može vidjeti u paralelnoj radnji za volanom. Primjerice, žene se često znaju šminkati.

Jarac – Najčešće ne uživa u samoj vožnji nego što prije želi stići na odredište. Obzirom da su zbog toga često skloni kršenju prometnih propisa, plaćanje kazni nije im strano, kao ni sudjelovanje u prometnim nesrećama.

Djevica – Detaljni su i sistematični. Poštuju prometne propise do te mjere da čak često vozi i manjom brzinom od dopuštene pa iza sebe stvaraju kolonu vozila. Sigurni su i pouzdani vozači.

Rak – Obiteljski nastrojeni vozači druge sudionike prometa gledaju kroz oči širih članova obitelji. No, karakterno su skloni promjenama raspoloženja kad su pod pritiskom ili u gužvi tako da im upotreba trube nije strana.

Blizanci – Odlični su u tzv. multitaskingu pa isti takav stav imaju i za volanom. Neoprezni su, jer pokušavaju obaviti više radnji odjednom. Osim upravljanja automobilom često paralelno jedu, piju, puše, pričaju na telefon, šminkaju se…

Lav – Dobroćudni su i pažljivi prema ostalim sudionicima u prometu, ali veliki ego ih tjera da budu najbolji vozači.