Izgubljena tržišna kruna: Volkswagen Golf je u veljači poražen od Renault Clija zbog softvera!?

0
442

U neke automobile softver je učitavan i po 160 puta, objašnjava izvor iz Radničkog vijeća Volkswagena.

U svijetu je odjeknula informacija da je Renault Clio prestigao Volkswagen Golf kao najprodavaniji automobil na europskom tržištu u veljači 2020. Rezultat je Clio 24.914 – Volkswagen Golf 24.735 prodanih primjeraka. Podatke je objavio JATO Dynamics. Običaj je da mjesecima i godinama VW Golf nosi titulu najprodavanijeg pa je svaki izuzetak – vijest!

Odmah su krenule i teorije zašto se to dogodilo pa se sve pripisuje prebacivanju proizvodnje s Golfa VII na Golf VIII, odnosno tipičnom vremenu uhodavanja. No, to je tek dio istine ili – po Volkswagenovim kalkulacijama tako nije smjelo biti. Njemački Handelsblatt javlja da je ključni problem činjenica da Volkswagen Golf VIII ima probleme sa softverom. Naime, u neke automobile softver je učitavan i po 160 puta, objašnjava izvor iz Radničkog vijeća Volkswagena.

Golf VIII je tehnološki napredan automobil, a s njim su došli i manji problemi. Trgovci su zato dobili mnogo manje automobila. Umjesto 100.000 primjeraka krajem prošle godine proizvedeno je samo 8400 Golfova VIII. Inače, cijelo automobilsko tržište u Europi u veljači je palo 7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a tek se u ožujku očekuje prava katastrofa zbog utjecaja pandemije koronavirusa.

Izvor: HAK