Izjava organizatora povodom incidenta na 12. Kärcher Rallyju Kumrovec

0
877

Tijekom održavanja brzinskog ispita 9, Desinić 3, drugog dana 12. Kärcher Rallyja Kumrovec, nesmotreni civilni vozač je unatoč upozorenjima suca, probivši sigurnosnu traku za zatvaranje prometa, osobnim vozilom ušao na trasu brzinskog ispita i vozeći u smjeru suprotnom od smjera odvijanja brzinca ugrozio svoju i sigurnost natjecatelja.

U svega nekoliko sekundi vožnje stazom u suprotnom smjeru vozač je gotovo izazvao frontalni sudar s posadom st. br. 33 Glasenčnik/Pistotnik. Tragedija je izbjegnuta bravuroznom reakcijom rally vozača koji je skrenuvši trkaći auto na travnjak pokraj ceste izbjegao koliziju. Samo nekoliko sekundi kasnije civilno vozilo je uklonjeno s trase brzinskog ispita, pozvana je policija koja je utvrdila da je vozilom upravljala osoba u alkoholiziranom stanju te je preuzela daljnje postupanje.

Naglašavamo kako smo kao organizatori 12. Kärcher Rallyja Kumrovec poduzeli sve sigurnosne i pripremne organizacijske mjere propisane od strane Svjetske automobilističke federacije te Hrvatskog auto i karting saveza, a koje su uvjet za organizaciju autorally natjecanja. Za natjecanje su ishođene sve suglasnosti i dozvole tijela lokalne samouprave i policije.

Na brzinskom ispitu Desinić koji se odvijao na dionici dugačkoj 4,18 km, sukladno Planu sigurnosti bilo je raspoređeno više od 50 sudaca i redara te je upravo zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji spriječena tragedija. Također, lokalno stanovništvo na vrijeme je obaviješteno o održavanju natjecanja i zatvaranju javnog prometa na određenim cestama putem tiskanih obavijesti, plakata i letaka koji su dostavljani u poštanske sandučiće, putem sredstava javnog informiranja te putem internetske stranice natjecanja www.rally-kumrovec.com.

Ovim putem kao organizator utrke oštro osuđujemo neodgovorno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način u prometu u ugrozu dovode živote sportaša, sudaca i gledatelja. Također, ispričavamo se zbog ove cjelokupne situacije, neugodnosti i šoka posadi Mitja Glasenčnik i Matej Pistotnik iz AMTK Velenje. Napominjemo kako je riječ o izdvojenom incidentu i kako se takve situacije nikada ranije nisu dogodile na našem natjecanju u Kumrovcu. Apeliramo na policiju i pravosuđe da ovakva i slična nedjela shvate kao ozbiljno ugrožavanje života sportaša, sudaca i gledatelja, a koje je nedopustivo u svakom civiliziranom društvu, te da one koji ih svojim ponašanjem uzrokuju najoštrije kazne.

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com